19th Ave New York, NY 95822, USA

Ret fejl på en Mac med programmet Diskværktøj

En Mac kører ofte upåklageligt i mange år. Til tider kan der dog godt komme lidt knas med systemet som gør at der skal lidt teknisk snilde til.

Det er heldigvis ikke ligeså kompliceret som det kan være på en Windows PC.

Start med at trykke på cmd(⌘) + mellemrum det vil bringe spotlight søgefeltet op. Skriv nu Diskværktøj. (Hvis søgefeltet ikke kommer op, kan du klikke på søgeikonet øverst til højre på din skærm og skrive deri i stedet.)

Resultat burde gerne være noget lig nedenstående. Tryk nu på enter.

Mac diskværktøj

I vinduet der kommer op vælger du din harddiske i listen til venstre. Som standard kalder OSX vidst disken for Macintosh HD, så se om den ikke findes på listen. Klik på den.

Reparer disktilladelser på mac

Du vil se at vinduet ændrer udseende i højre side. Du har nu mulighed for at trykke på nogle forskellige knapper. Sørg for at fanen Førstehjælp er valgt.

Start med at trykke på Reparer disktilladelser. Afvent at systemet får registreret og rettet fejl.

Tryk derefter på Kontroller disk. Afvent at systemet for checket igennem for fejl. Hvis den opdager fejl kan du bagefter trykke på Reparer disk.

Når ovenstående er prøvet kan du begynde at bruge din MAC igen og se om der stadig opstår fejl og ventetider. Er det tilfældet kan det være du har installeret et program som tager meget hukommelse fra systemet. I det tilfælde kan det også være en god idé at undersøge om du skal opgradere med flere ram eller en hurtigere harddisk.